Körözött csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 dl tej,
- 1 élesztő,
- 1 kiskanál cukor,
- 2 kiskanál só,
- k.b. 80-90 dkg liszt,
- 1 dl étolaj,
- 30 dkg magyaros ízesítésű körözött,
- zsír
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot. Amikor az élesztő feljött, a tetejére öntjük az olajat, beleszórjuk a sót és a lisztet. A tésztát összeállítjuk és dagasztjuk. 20 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük. Ha a tészta megkelt, az asztalra öntjük, 3 részre osztjuk és cipókat formálunk belőle. Amíg a tepsiket megkenjük zsírral, a tészta pihen. Hosszába kinyújtjuk a tésztákat és a körözöttet szétosztjuk rajta. Feltekerjük és 1 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd tepsibe sorakoztatjuk. 220 fokon 15 perc alatt megsütjük. 3-4 evőkanál zsírt felolvasztunk és megkenjük vele a csigákat. Pár percig a tepsibe hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

