Körözött csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Körözött csiga

Hozzávalók:

  • 4 dl tej,
  • 1 élesztő,
  • 1 kiskanál cukor,
  • 2 kiskanál só,
  • k.b. 80-90 dkg liszt,
  • 1 dl étolaj,
  • 30 dkg magyaros ízesítésű körözött,
  • zsír

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot. Amikor az élesztő feljött, a tetejére öntjük az olajat, beleszórjuk a sót és a lisztet. A tésztát összeállítjuk és dagasztjuk. 20 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük. Ha a tészta megkelt, az asztalra öntjük, 3 részre osztjuk és cipókat formálunk belőle. Amíg a tepsiket megkenjük zsírral, a tészta pihen. Hosszába kinyújtjuk a tésztákat és a körözöttet szétosztjuk rajta. Feltekerjük és 1 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd tepsibe sorakoztatjuk. 220 fokon 15 perc alatt megsütjük. 3-4 evőkanál zsírt felolvasztunk és megkenjük vele a csigákat. Pár percig a tepsibe hagyjuk.