Csicsókás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg csicsóka (megfőzve, hámozva)
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg zsír
- 2 ek tejföl
- 1 csapott ek só
- 2 ek apróra vagdalt lilahagyma
- 1 ek apróra vagdalt bacon
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A munka a csicsóka megtisztításával indul, ami lássuk be, nem mindig kis feladat. Körömkefével, amit csak a konyhában használunk, alaposan megsikáljuk folyó víz alatt a csicsókákat, majd megfőzzük. Ha már puha, hideg vizet öntünk rá és pár perc múlva megtisztítjuk.
Míg főnek a gumók, addig egy tálba szitáljuk a lisztet, és elmozsoljuk a hideg zsírral. Mehet bele a tojás, a só, az elmorzsolt élesztő, majd végül az áttört csicsóka. Én most cselesen a fokhagymanyomóval pépesítettem, ez a mennyiség 2 perc alatt azzal is meg volt :-)
A hagymát és a bacont nagyon apróra vagdaljuk. Egy serpenyőben kisütjük üvegesre a szalonnát, ennek a fajtának nem lesz sok zsírja, de nekünk most nincs is arra szükségünk. Hozzádobjuk a hagymát is, és megpirítjuk. Ha készen van, mehet a tészta hozzávalóihoz. Vigyázzunk, mert meleg lesz! Óvatosan dolgozzuk össze, takarjuk le, majd hagyjuk pihenni egy 45-50 percet.
Ezután lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk ujjnyi vastagra. Vagdossuk be, és kis szaggatóval “varázsoljunk” pogácsákat belőle. Sütőpapíros tepsire sorakoztatva hagyjuk pihenni 15 percet, az alatt bemelegszik a sütő is.
Tegyük be a meleg sütőbe, ott kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sül. (ez persze tűzhely függő!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

