Csicsókás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg csicsóka (megfőzve, hámozva)
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg zsír
- 2 ek tejföl
- 1 csapott ek só
- 2 ek apróra vagdalt lilahagyma
- 1 ek apróra vagdalt bacon
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A munka a csicsóka megtisztításával indul, ami lássuk be, nem mindig kis feladat. Körömkefével, amit csak a konyhában használunk, alaposan megsikáljuk folyó víz alatt a csicsókákat, majd megfőzzük. Ha már puha, hideg vizet öntünk rá és pár perc múlva megtisztítjuk.
Míg főnek a gumók, addig egy tálba szitáljuk a lisztet, és elmozsoljuk a hideg zsírral. Mehet bele a tojás, a só, az elmorzsolt élesztő, majd végül az áttört csicsóka. Én most cselesen a fokhagymanyomóval pépesítettem, ez a mennyiség 2 perc alatt azzal is meg volt :-)
A hagymát és a bacont nagyon apróra vagdaljuk. Egy serpenyőben kisütjük üvegesre a szalonnát, ennek a fajtának nem lesz sok zsírja, de nekünk most nincs is arra szükségünk. Hozzádobjuk a hagymát is, és megpirítjuk. Ha készen van, mehet a tészta hozzávalóihoz. Vigyázzunk, mert meleg lesz! Óvatosan dolgozzuk össze, takarjuk le, majd hagyjuk pihenni egy 45-50 percet.
Ezután lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk ujjnyi vastagra. Vagdossuk be, és kis szaggatóval “varázsoljunk” pogácsákat belőle. Sütőpapíros tepsire sorakoztatva hagyjuk pihenni 15 percet, az alatt bemelegszik a sütő is.
Tegyük be a meleg sütőbe, ott kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sül. (ez persze tűzhely függő!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »