Csibe pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, kissé elkeverjük és 10 percig pihentetjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a tejfölt, a felfutott élesztőt, a tojás és némi sót. Jól összekeverjük, és addig gyúrjuk, dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Puha, fényes, de nem ragacsos tésztát dagasztunk.
Egy liszttel beszórt kelesztőtálba áttesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett munkalapon a megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és csíkokat vágunk belőle, melyeket kézzel kissé megsodrunk. Egy szál sodort tésztát a kezünkbe véve (mint amikor görcsöt kötünk) egymáson áthúzzuk a tészta két végét. Ez lesz a csibe teste.
Az egyik végéből apró kis gombócot készítünk, ez lesz a csibe feje, amin kis csőrt alakítunk ki úgy, hogy ollóval bevágjuk azt. A másik végét ellapítjuk, majd ollóval 3-4 vágást készítünk rajta, ami a csibe farktolla lesz.
A szemét úgy alakítjuk ki, hogy fogpiszkálóval megjelöljük a helyét, majd 1-1 egész borsot illesztünk bele. 1 tojást összekeverünk villával, majd megkenjük az így elkészített csibéket. 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük.
Tipp:
Én ma nem sütőpapírra tettem a csibéket, hanem egyenként muffin papír fészekben sültek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

