Csibe pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, kissé elkeverjük és 10 percig pihentetjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a tejfölt, a felfutott élesztőt, a tojás és némi sót. Jól összekeverjük, és addig gyúrjuk, dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Puha, fényes, de nem ragacsos tésztát dagasztunk.
Egy liszttel beszórt kelesztőtálba áttesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett munkalapon a megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és csíkokat vágunk belőle, melyeket kézzel kissé megsodrunk. Egy szál sodort tésztát a kezünkbe véve (mint amikor görcsöt kötünk) egymáson áthúzzuk a tészta két végét. Ez lesz a csibe teste.
Az egyik végéből apró kis gombócot készítünk, ez lesz a csibe feje, amin kis csőrt alakítunk ki úgy, hogy ollóval bevágjuk azt. A másik végét ellapítjuk, majd ollóval 3-4 vágást készítünk rajta, ami a csibe farktolla lesz.
A szemét úgy alakítjuk ki, hogy fogpiszkálóval megjelöljük a helyét, majd 1-1 egész borsot illesztünk bele. 1 tojást összekeverünk villával, majd megkenjük az így elkészített csibéket. 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük.
Tipp:
Én ma nem sütőpapírra tettem a csibéket, hanem egyenként muffin papír fészekben sültek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »