Csengeri joghurtos kifli és pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 evőkanál só
- 2 dl tej
- 10 dkg sajt
- 15 dkg margarin
- 1 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg friss élesztő
- 300 g natúr joghurt
- 70 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejjel és kevés cukorral elkeverjük, majd felfuttatjuk. A tojásokat felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet, joghurtot, tojásokat, étolajat összekeverjük és a megkelt élesztőt hozzáadva a maradék langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk.
A tésztát 8 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk. A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk. Mindegyik lapot 8 cikkre vágjuk. Vághatjuk 12 cikkre is, mert jó nagy izmos kiflik sültek ki, ha kisebb kifliket szeretnénk.
A másik 4 tésztalappal is így járunk el ( én a feléből pogácsákat szúrtam ki).
A szélesebb felével kezdve feltekerjük, a félretett felvert tojással lekenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk. 180 fokon 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »