Csavart baconos stangli recept
Hozzávalók:
8 darabhoz
- 1 csomag friss leveles vajas tészta (20 dkg)
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1-2 kk mustár, vagy ketchup
- 2 marék sajt (kemény)
- 1tojás
- egész kömény
- szezámmag
Elkészítése:
A tésztát kicsomagoljuk, sütőpapíron egy keveset nyújtunk rajta, hogy vékonyabb legyen.
A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt/ketchupot, és a tésztát lekenjük vele.
Reszelt sajttal megszórjuk. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a bacon-ok között is feldaraboljuk.
Egyenként, a két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.
20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


