Croissant recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1,5 dl joghurt vagy tejföl
- 2 dl tej
- 1 kiskanál só
- 2 kiskanál cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg élesztő
- 20 dkg vaj vagy margarin fagyasztva (mert reszelni kell)
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (kivéve a margarin) bedagasztjuk a tésztát. Hűtőben hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Miután megkelt kicsit átgyúrjuk és 6 (nagyjából ) egyforma részre osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk kör alakúra és mindegyikre reszelünk a vajból, így egymás tetejére rakjuk (tészta-vaj-tészta-vaj…)
Lisztezett felületen kinyújtjuk ezt az egészet újra, 16 cikkre vágjuk, és sajtot/lekvárt/sonkát töltünk bele és feltekerjük. Amint betöltöttük a cikkeket a tepsiben hagyjuk még fél-1 órát kelni, majd tojással lekenjük és 180 fokon megsütjük kb. 15-20 perc alatt.
Sütés során még nagyra fog kelni, távol rakjuk egymástól a darabokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

