Croissant recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1,5 dl joghurt vagy tejföl
- 2 dl tej
- 1 kiskanál só
- 2 kiskanál cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg élesztő
- 20 dkg vaj vagy margarin fagyasztva (mert reszelni kell)
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (kivéve a margarin) bedagasztjuk a tésztát. Hűtőben hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Miután megkelt kicsit átgyúrjuk és 6 (nagyjából ) egyforma részre osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk kör alakúra és mindegyikre reszelünk a vajból, így egymás tetejére rakjuk (tészta-vaj-tészta-vaj…)
Lisztezett felületen kinyújtjuk ezt az egészet újra, 16 cikkre vágjuk, és sajtot/lekvárt/sonkát töltünk bele és feltekerjük. Amint betöltöttük a cikkeket a tepsiben hagyjuk még fél-1 órát kelni, majd tojással lekenjük és 180 fokon megsütjük kb. 15-20 perc alatt.
Sütés során még nagyra fog kelni, távol rakjuk egymástól a darabokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

