Croissant recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, melyhez még hozzáadjuk a joghurtot és a tojásokat és a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ha letelik az idő kivesszük a hűtőből és nyolc egyenlő részre vágjuk a tésztát.
A tésztákat egyenként gömbbé formázzuk, majd jó vékonyra kinyújtjuk, úgy, hogy viszonylag kör alakú legyen. A vajat lereszeljük sajtreszelőn és hét egyenlő részre osztjuk. Veszünk egy kinyújtott lapot, erre egyenletesen eloszlatjuk a vaj heted részét, erre jön a következő lap. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.
Ezután az egészet kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, majd tizenhat egyenlő cikkre vágjuk a tésztát. Feltekerjük, kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Én ezt a finomságot dupla adaggal szoktam elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »