Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Croissant recept

Croissant
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 1 pohár joghurt vagy kefir (140 g)
    • 2 dl tej
    • 1 kk só
    • 4-5 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő
    • 25 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, melyhez még hozzáadjuk a joghurtot és a tojásokat és a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ha letelik az idő kivesszük a hűtőből és nyolc egyenlő részre vágjuk a tésztát.

    A tésztákat egyenként gömbbé formázzuk, majd jó vékonyra kinyújtjuk, úgy, hogy viszonylag kör alakú legyen. A vajat lereszeljük sajtreszelőn és hét egyenlő részre osztjuk. Veszünk egy kinyújtott lapot, erre egyenletesen eloszlatjuk a vaj heted részét, erre jön a következő lap. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.

    Ezután az egészet kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, majd tizenhat egyenlő cikkre vágjuk a tésztát. Feltekerjük, kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    Én ezt a finomságot dupla adaggal szoktam elkészíteni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá