Burgonyás, vajas rúd recept

Hozzávalók:
- 50 dkg főtt krumpli
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 ek só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a tetejére
Elkészítése:
Egészben megfőzzük a krumplikat (ha nem sós vízben főzzük meg, akkor elég szerintem bele 1 evőkanál só, de ez ízlés dolga, ki mennyire szereti sósan). A krumplikat meghámozzuk, összetörjük.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, majd összemorzsoljuk az összetört krumplival, végül a vajjal is. Ha netán nem állna össze, akkor tegyünk bele tejet vagy tejfölt, én tettem bele 1-2 evőkanál lisztet nekem nem kellett bele a tejtermék.
Kb 1 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a tojás sárgájával,kb ujjnyi vastagságú rudakat vágunk belőle és 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Tipp:
Lehet a tetejére reszelt sajtot vagy magokat is tenni esetleg köménymagot, ki mit szeretne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »