Burgonyás, vajas rúd recept
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt krumpli
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 ek só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a tetejére
Elkészítése:
Egészben megfőzzük a krumplikat (ha nem sós vízben főzzük meg, akkor elég szerintem bele 1 evőkanál só, de ez ízlés dolga, ki mennyire szereti sósan). A krumplikat meghámozzuk, összetörjük.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, majd összemorzsoljuk az összetört krumplival, végül a vajjal is. Ha netán nem állna össze, akkor tegyünk bele tejet vagy tejfölt, én tettem bele 1-2 evőkanál lisztet nekem nem kellett bele a tejtermék.
Kb 1 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a tojás sárgájával,kb ujjnyi vastagságú rudakat vágunk belőle és 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Tipp:
Lehet a tetejére reszelt sajtot vagy magokat is tenni esetleg köménymagot, ki mit szeretne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

