Burgonyás, vajas rúd recept

Hozzávalók:
- 50 dkg főtt krumpli
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 ek só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a tetejére
Elkészítése:
Egészben megfőzzük a krumplikat (ha nem sós vízben főzzük meg, akkor elég szerintem bele 1 evőkanál só, de ez ízlés dolga, ki mennyire szereti sósan). A krumplikat meghámozzuk, összetörjük.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, majd összemorzsoljuk az összetört krumplival, végül a vajjal is. Ha netán nem állna össze, akkor tegyünk bele tejet vagy tejfölt, én tettem bele 1-2 evőkanál lisztet nekem nem kellett bele a tejtermék.
Kb 1 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a tojás sárgájával,kb ujjnyi vastagságú rudakat vágunk belőle és 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Tipp:
Lehet a tetejére reszelt sajtot vagy magokat is tenni esetleg köménymagot, ki mit szeretne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »