Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás-sajtos rúd recept

Burgonyás-sajtos rúd
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg burgonya
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál só
    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg sajt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kenéshez)

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és 15 dkg sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát jól összegyúrjuk.

    Egyórai pihentetés után lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

    Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével lekenjük, maradék sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kisütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá