Burgonyás-sajtos rúd recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és 15 dkg sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát jól összegyúrjuk.
Egyórai pihentetés után lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével lekenjük, maradék sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.