Burgonyás-sajtos rúd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Burgonyás-sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 20 dkg burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje (kenéshez)

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és 15 dkg sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát jól összegyúrjuk.

Egyórai pihentetés után lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével lekenjük, maradék sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kisütjük.