Bözsi sajtos rúdja recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tejföl
- reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, beletesszük a többi hozzávalót. Kb kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. A maradék tojásfehérjével megkenjük, majd sajtot reszelünk rá. ( A tojásfehérjébe én szoktam tenni egy kis kurkumát, attól a színe olyan lesz, mint a sárgája). Derelyemetszővel vagy késsel csíkokra szabdaljuk, és közepes lángon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Sztori: A recept elnevezése: kolléganőm receptje, és a sajtos rudak közti megkülönböztetés miatt adtam neki a “Bözsi” nevet
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »