Bözsi sajtos rúdja recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tejföl
- reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, beletesszük a többi hozzávalót. Kb kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. A maradék tojásfehérjével megkenjük, majd sajtot reszelünk rá. ( A tojásfehérjébe én szoktam tenni egy kis kurkumát, attól a színe olyan lesz, mint a sárgája). Derelyemetszővel vagy késsel csíkokra szabdaljuk, és közepes lángon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Sztori: A recept elnevezése: kolléganőm receptje, és a sajtos rudak közti megkülönböztetés miatt adtam neki a “Bözsi” nevet
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »