Bögrés szezámmagos pogácsa recept

Elkészítése:
Hozzávalókat egy tálba tesszük, élesztőt is csak bele kell morzsolni. Tésztát összegyúrjuk és egy éjszakára vagy 5-6 órára hűtőbe tesszük lefóliázva.
Ezután lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk majd kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Vékonyan berácsozzuk a tetejét, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »