Bagel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 g élesztő (szárított)
- 3 dl forró víz
- 50 dkg kenyérliszt
- 2 ek cukor
- kevés olaj
- víz a főzéshez
- 1 ek szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a kenéshez
- különböző magvak: napraforgó, szezám, mák
- só
Elkészítése:
Az élesztőt 3 dl forró vízbe keverjük. A lisztet nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot, végül az élesztős vizet. Jól összedolgozzuk. A tálat kiolajozzuk, ebbe tesszük vissza az összegyúrt tésztát. Folpack fóliával fedjük le, melyet előtte szintén kissé megkenünk olajjal. Hagyjuk megkelni. (Kb. 1 óra)
A tésztát ezután 10 részre osztjuk, és kisebb gombócokká gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve (tetejét folpackkal letakarva) további 30 percig pihentetjük. Az ujjunkat belisztezve a cipócskák közepét óvatosan kilyukasztjuk, és kitágítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felforralunk némi vizet egy lábosban, melybe beletesszük a szódabikarbónát. Ebben a vízben kell nagyjából 1-1 percig főzni a tésztákat (mindkét oldalukat).
Lecsepegtetjük, majd tepsibe helyezzük. Átkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk tetszés szerint magvakkal. Mehetnek is a meleg sütőbe. Kb. 25 perc alatt készre sülnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »