Bagel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 g élesztő (szárított)
- 3 dl forró víz
- 50 dkg kenyérliszt
- 2 ek cukor
- kevés olaj
- víz a főzéshez
- 1 ek szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a kenéshez
- különböző magvak: napraforgó, szezám, mák
- só
Elkészítése:
Az élesztőt 3 dl forró vízbe keverjük. A lisztet nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot, végül az élesztős vizet. Jól összedolgozzuk. A tálat kiolajozzuk, ebbe tesszük vissza az összegyúrt tésztát. Folpack fóliával fedjük le, melyet előtte szintén kissé megkenünk olajjal. Hagyjuk megkelni. (Kb. 1 óra)
A tésztát ezután 10 részre osztjuk, és kisebb gombócokká gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve (tetejét folpackkal letakarva) további 30 percig pihentetjük. Az ujjunkat belisztezve a cipócskák közepét óvatosan kilyukasztjuk, és kitágítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felforralunk némi vizet egy lábosban, melybe beletesszük a szódabikarbónát. Ebben a vízben kell nagyjából 1-1 percig főzni a tésztákat (mindkét oldalukat).
Lecsepegtetjük, majd tepsibe helyezzük. Átkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk tetszés szerint magvakkal. Mehetnek is a meleg sütőbe. Kb. 25 perc alatt készre sülnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »