Baconos börek recept
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 20 dkg szeletelt és apróra vágott bacon szalonna
- 1 tömlős sajt
- 10 dkg mozzarella (bármilyen sajttal helyettesíthető)
- olvasztott vaj
- szezámmag/parmezán sajt
Elkészítése:
A bacont serpenyőbe tesszük, és egy kicsit megpirítjuk. A mozzarellát kisebb darabokra aprítjuk. A réteslapokat nagy háromszögekre vágjuk, vagy csak átlósan szétvágjuk. 2 réteg lapot veszünk, és a leghosszabb oldalára teszünk egy kiskanál pirított bacont, mozzarellát és sajtkrémet. A két szélső oldalát ráhajtjuk a töltelékre (így tuti nem folyik ki sütés közben a töltelék), és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és tetszőlegesen megszórjuk szezámmaggal, vagy parmezán sajttal (ahogy én is tettem).
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc). Önmagában, vagy tejfölös mártogatóssal is nagyon finom.
A baconos börek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

