Aszalt paradicsomos tördelős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- csipet cukor
- 1 tk só
- 20 dkg margarin
- kb. 1 dl (a napon szárított paradicsomról leöntött rozmaringos, fokhagymás) fűszerolaj
- 1 pohár joghurt (150 g)
- ugyanennyi langyos tej
- 1 csomó újhagyma zöldje
- 1 mk őrölt bors
- 20 dkg napon szárított paradicsom
- kevés csípős ketchup
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Langyos, enyhén cukrozott tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd mikor felfutott, a lisztre önjük.
A karikára vágott újhagyma zöldet kevés margarinon megdinszteljük. Az aszalt paradicsomról letöltött fűszeres olajat, a joghurtot, valamint a tejet (amivel kiöblítettem a joghurtos poharat), 20 dkg margarint, 1 ek sót, őrölt borsot (ízlés szerinti mennyiséget), valamint a dinsztelt újhagymaszárat jól összegyúrjuk többször is, közben 2 x 1/2 órás kelesztéseket beiktatva.
A napon szárított paradicsomot zsemlemorzsával és csípős ketchuppal dúsítjuk, ezzel téve még finomabbá a tölteléket.
A tésztát nem nyújtjuk ki, csak kilapogatjuk kb. 0,5 cm vastagra. 7 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle, majd 1-1 kanálnyi mennyiséget a töltelékből rátéve (úgy, hogy aszalt paradicsom is kerüljön bele) minden darabot jól összefogatunk, majd golyó alakra formáljuk.
Kivajazott teflonos piteformába rakjuk kör alakban úgy, hogy az összehajtott rész kerüljön alulra.
Közepébe rakjunk egy edényt, amiben a pörköltet kívánjuk tálalni (hiszen ezt most köretként szántam a vadpörkölt mellé). A tálba vizet töltünk, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Tipp:
A tördelős pogácsa dámvad pörkölt mellé készült, és köretként szolgált. Együtt igen finom volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »