Aszalt paradicsomos tördelős recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg lisz
- 3 krumpli megfőzve, összetörve
- 1 cs porélesztő
- 3 kanál tejföl
- 100 g vaj
- kis csokor medvehagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál só
- 1 kanál mustár
- 1 üveg (2 dl) napon szárított paradicsom, rozmaringos, fokhagymás olajban eltéve
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés víz
Elkészítése:
A krumplikat megfőztem, összetörtem, a vajjal és a tejföllel összekevertem. A lisztet összekevertem a porélesztővel, majd hozzáadtam a krumplis keveréket, (ha van maradék krumplipüré, az is használható hozzá) az apróra vágott medvehagymát, (újhagyma is adható helyette) megsóztam, jól megborsoztam, mustárt adtam hozzá és a napon szárított paradicsom rozmaringos, fokhagymás fűszerolaját is beletöltöttem (kb 3 evőkanálnyit) (ősszel 2 dl-es üvegekben tettem el aszalt paradicsomot, különféle fűszerezésű olajban) Összegyúrtam és fél óráig kelesztettem.
Kilapogattam a tésztát (nem nyújtottam), majd korongokat szaggattam belőle, melyek közepébe aszalt paradicsomot tettem. Golyókat formáltam belőle, majd egymás mellé téve kerek, teflonos sütőformába tettem.
Mivel a tészta olajat is tartalmazott, sütőpapír nem kellett alá. Számoltam azzal, hogy a sütés során még kel a tészta, így a golyóbisok összetapadnak, de tördelhetők maradnak. Tetejét megkentem tojással, majd sütőben 200 fokon megsütöttem.
Tipp:
Ha valakinek nincs napon szárított paradicsomja mint nekem, megtöltheti kolbász kockákkal, virslivel, kockázott parizerrel, vagy bármi mással. Nagyon hamar elfogyott ismét. Ha kicsit távolabb tesszük egymástól a golyócskákat, nem egyben sülnek meg, hanem önállóan. Mindenkinek ízlésére bízom, hogyan készíti, de ez most tálalás szempontjából látványosabb lett. Nyugodtan az asztal közepére lehet tenni úgy, hogy mindenki elérje, és kedve szerint törjön magának belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »