Aszalt paradicsomos tördelős recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg lisz
- 3 krumpli megfőzve, összetörve
- 1 cs porélesztő
- 3 kanál tejföl
- 100 g vaj
- kis csokor medvehagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál só
- 1 kanál mustár
- 1 üveg (2 dl) napon szárított paradicsom, rozmaringos, fokhagymás olajban eltéve
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés víz
Elkészítése:
A krumplikat megfőztem, összetörtem, a vajjal és a tejföllel összekevertem. A lisztet összekevertem a porélesztővel, majd hozzáadtam a krumplis keveréket, (ha van maradék krumplipüré, az is használható hozzá) az apróra vágott medvehagymát, (újhagyma is adható helyette) megsóztam, jól megborsoztam, mustárt adtam hozzá és a napon szárított paradicsom rozmaringos, fokhagymás fűszerolaját is beletöltöttem (kb 3 evőkanálnyit) (ősszel 2 dl-es üvegekben tettem el aszalt paradicsomot, különféle fűszerezésű olajban) Összegyúrtam és fél óráig kelesztettem.
Kilapogattam a tésztát (nem nyújtottam), majd korongokat szaggattam belőle, melyek közepébe aszalt paradicsomot tettem. Golyókat formáltam belőle, majd egymás mellé téve kerek, teflonos sütőformába tettem.
Mivel a tészta olajat is tartalmazott, sütőpapír nem kellett alá. Számoltam azzal, hogy a sütés során még kel a tészta, így a golyóbisok összetapadnak, de tördelhetők maradnak. Tetejét megkentem tojással, majd sütőben 200 fokon megsütöttem.
Tipp:
Ha valakinek nincs napon szárított paradicsomja mint nekem, megtöltheti kolbász kockákkal, virslivel, kockázott parizerrel, vagy bármi mással. Nagyon hamar elfogyott ismét. Ha kicsit távolabb tesszük egymástól a golyócskákat, nem egyben sülnek meg, hanem önállóan. Mindenkinek ízlésére bízom, hogyan készíti, de ez most tálalás szempontjából látványosabb lett. Nyugodtan az asztal közepére lehet tenni úgy, hogy mindenki elérje, és kedve szerint törjön magának belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

