Aludttejes pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dl aludttej
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- só
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, majd összegyúrjuk az aludttejjel, a sóval és a szódabikarbónával. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk és a tetejét bevagdossuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd megkenjük tojással. Szórhatunk rá sajtot is, ha van. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

