Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsályás-borsos karaj juharszirupos mártással recept

Zsályás-borsos karaj juharszirupos mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 szelet karaj (csonttal is lehet, én ezúttal azt a levesbe főztem)
    • 6 ek olíva olaj,
    • 2 nagyobb lila hagyma
    • zsálya
    • bors
    • 150 ml almaecet
    • 200 ml juharszirup

    Elkészítése:

    A karajt megsózom, majd egy bevonat nélküli serpenyőben az olajon megsütöm. Azért jó, ha ilyen serpenyőt használunk, mert az enyhén megpörkölt részektől lesz igazán finom majd a mártásunk. Ha átsültek tegyük félre és fóliával takarjuk le. A fennmaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott lila hagymát. Sózzuk és adjuk hozzá a borsot és a zsályát is.

    Néhány percig együtt főzzük. Ezután mehet bele az ecet. Egy fakanállal kapargassuk fel az odasült részeket. 2 perc főzés után a juharszirup következik. Forraljuk fel és további 7-10 percig főzzük, ezalatt a mártás szépen besűrűsödik. A tálalásig a húsokat tegyük vissza a mártásba. Hozzá krumplipürét ajánlok, de nálunk ezúttal vajban pirított burgonya készült.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá