Zsályás-borsos karaj juharszirupos mártással recept

Hozzávalók:
- 10 szelet karaj (csonttal is lehet, én ezúttal azt a levesbe főztem)
- 6 ek olíva olaj,
- 2 nagyobb lila hagyma
- zsálya
- bors
- só
- 150 ml almaecet
- 200 ml juharszirup
Elkészítése:
A karajt megsózom, majd egy bevonat nélküli serpenyőben az olajon megsütöm. Azért jó, ha ilyen serpenyőt használunk, mert az enyhén megpörkölt részektől lesz igazán finom majd a mártásunk. Ha átsültek tegyük félre és fóliával takarjuk le. A fennmaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott lila hagymát. Sózzuk és adjuk hozzá a borsot és a zsályát is.
Néhány percig együtt főzzük. Ezután mehet bele az ecet. Egy fakanállal kapargassuk fel az odasült részeket. 2 perc főzés után a juharszirup következik. Forraljuk fel és további 7-10 percig főzzük, ezalatt a mártás szépen besűrűsödik. A tálalásig a húsokat tegyük vissza a mártásba. Hozzá krumplipürét ajánlok, de nálunk ezúttal vajban pirított burgonya készült.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »