Zsályás-borsos karaj juharszirupos mártással recept
Hozzávalók:
- 10 szelet karaj (csonttal is lehet, én ezúttal azt a levesbe főztem)
- 6 ek olíva olaj,
- 2 nagyobb lila hagyma
- zsálya
- bors
- só
- 150 ml almaecet
- 200 ml juharszirup
Elkészítése:
A karajt megsózom, majd egy bevonat nélküli serpenyőben az olajon megsütöm. Azért jó, ha ilyen serpenyőt használunk, mert az enyhén megpörkölt részektől lesz igazán finom majd a mártásunk. Ha átsültek tegyük félre és fóliával takarjuk le. A fennmaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott lila hagymát. Sózzuk és adjuk hozzá a borsot és a zsályát is.
Néhány percig együtt főzzük. Ezután mehet bele az ecet. Egy fakanállal kapargassuk fel az odasült részeket. 2 perc főzés után a juharszirup következik. Forraljuk fel és további 7-10 percig főzzük, ezalatt a mártás szépen besűrűsödik. A tálalásig a húsokat tegyük vissza a mártásba. Hozzá krumplipürét ajánlok, de nálunk ezúttal vajban pirított burgonya készült.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

