Zöldséges tokány recept
Hozzávalók:
- fél kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg bébirépa
- 1 kis doboz tejföl
- zsiradék
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A sertéscombot szeletelem, majd csíkokra vágom. Egy fej vöröshagymát megfonnyasztok zsiradékon, majd a sertéshúst rádobom és addig pirítom, míg saját szaftjában egy kicsit meg nem pirul. Megszórom pirospaprikával és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje a húst. Ezután sózom és borsozom is.
Amint a hús megpuhul, hozzáadok 30 dkg zöldborsót és 30 dkg bébirépát is, addig főzöm őket, míg meg nem puhulnak.
Közben egy tálban elkeverek egy kis tejfölt 1 kanál liszttel és egy kis vízzel, majd ezt a simára kevert habarást lassan a tokányhoz keverem.
Egyet még keverek a tokányon és már kész is van. Mi főtt rizzsel ettük.
Tipp:
A rizst mi mikróban készítjük. Az ömlesztett rizst porcelántálba teszem, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és 15 percig legmagasabb fokon mikrózom. Ha kész, átkeverem és azonnal tálalható.