Zöldséges tokány recept

Hozzávalók:
- fél kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg bébirépa
- 1 kis doboz tejföl
- zsiradék
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A sertéscombot szeletelem, majd csíkokra vágom. Egy fej vöröshagymát megfonnyasztok zsiradékon, majd a sertéshúst rádobom és addig pirítom, míg saját szaftjában egy kicsit meg nem pirul. Megszórom pirospaprikával és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje a húst. Ezután sózom és borsozom is.
Amint a hús megpuhul, hozzáadok 30 dkg zöldborsót és 30 dkg bébirépát is, addig főzöm őket, míg meg nem puhulnak.
Közben egy tálban elkeverek egy kis tejfölt 1 kanál liszttel és egy kis vízzel, majd ezt a simára kevert habarást lassan a tokányhoz keverem.
Egyet még keverek a tokányon és már kész is van. Mi főtt rizzsel ettük.
Tipp:
A rizst mi mikróban készítjük. Az ömlesztett rizst porcelántálba teszem, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és 15 percig legmagasabb fokon mikrózom. Ha kész, átkeverem és azonnal tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »