Zöldséges tokány recept
Hozzávalók:
- fél kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg bébirépa
- 1 kis doboz tejföl
- zsiradék
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A sertéscombot szeletelem, majd csíkokra vágom. Egy fej vöröshagymát megfonnyasztok zsiradékon, majd a sertéshúst rádobom és addig pirítom, míg saját szaftjában egy kicsit meg nem pirul. Megszórom pirospaprikával és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje a húst. Ezután sózom és borsozom is.
Amint a hús megpuhul, hozzáadok 30 dkg zöldborsót és 30 dkg bébirépát is, addig főzöm őket, míg meg nem puhulnak.
Közben egy tálban elkeverek egy kis tejfölt 1 kanál liszttel és egy kis vízzel, majd ezt a simára kevert habarást lassan a tokányhoz keverem.
Egyet még keverek a tokányon és már kész is van. Mi főtt rizzsel ettük.
Tipp:
A rizst mi mikróban készítjük. Az ömlesztett rizst porcelántálba teszem, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és 15 percig legmagasabb fokon mikrózom. Ha kész, átkeverem és azonnal tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



