Zöldséges tokány recept

Hozzávalók:
- fél kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg bébirépa
- 1 kis doboz tejföl
- zsiradék
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A sertéscombot szeletelem, majd csíkokra vágom. Egy fej vöröshagymát megfonnyasztok zsiradékon, majd a sertéshúst rádobom és addig pirítom, míg saját szaftjában egy kicsit meg nem pirul. Megszórom pirospaprikával és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje a húst. Ezután sózom és borsozom is.
Amint a hús megpuhul, hozzáadok 30 dkg zöldborsót és 30 dkg bébirépát is, addig főzöm őket, míg meg nem puhulnak.
Közben egy tálban elkeverek egy kis tejfölt 1 kanál liszttel és egy kis vízzel, majd ezt a simára kevert habarást lassan a tokányhoz keverem.
Egyet még keverek a tokányon és már kész is van. Mi főtt rizzsel ettük.
Tipp:
A rizst mi mikróban készítjük. Az ömlesztett rizst porcelántálba teszem, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és 15 percig legmagasabb fokon mikrózom. Ha kész, átkeverem és azonnal tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »