Zöldséges tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg bébirépa
  • 1 kis doboz tejföl
  • zsiradék
  • 1 kanál liszt

Elkészítése:

A sertéscombot szeletelem, majd csíkokra vágom. Egy fej vöröshagymát megfonnyasztok zsiradékon, majd a sertéshúst rádobom és addig pirítom, míg saját szaftjában egy kicsit meg nem pirul. Megszórom pirospaprikával és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje a húst. Ezután sózom és borsozom is.

Amint a hús megpuhul, hozzáadok 30 dkg zöldborsót és 30 dkg bébirépát is, addig főzöm őket, míg meg nem puhulnak.
Közben egy tálban elkeverek egy kis tejfölt 1 kanál liszttel és egy kis vízzel, majd ezt a simára kevert habarást lassan a tokányhoz keverem.

Egyet még keverek a tokányon és már kész is van. Mi főtt rizzsel ettük.

Tipp:

A rizst mi mikróban készítjük. Az ömlesztett rizst porcelántálba teszem, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és 15 percig legmagasabb fokon mikrózom. Ha kész, átkeverem és azonnal tálalható.