Zöldséges tarja rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli tarja
- 1 zöld paprika
- 1 piros paprika
- 2 paradicsom vagy paradicsompüré
- 2 újhagyma
- 1 dl olaj
- 10 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A húsokat kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a lisztben megforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsokat hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Áttesszük őket egy másik edénybe, melynek az alját kb. fél dl olajjal kikenünk.
A zöldségeket felszeleteljük, a paprikákat kicsit nagyobbra, a hagymát kis karikákra, majd az egészet ráöntjük a hússzeletekre. Kb. fél deci vizet öntsünk rá, fedjük le, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Közben figyeljük, ha elfő a folyadék, pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult, egy kiskanál piros őrölt paprikát adunk hozzá. Ha nem elég sűrű a szaftja, egy kanál liszttel besűrítjük.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

