Zöldséges tarja rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli tarja
- 1 zöld paprika
- 1 piros paprika
- 2 paradicsom vagy paradicsompüré
- 2 újhagyma
- 1 dl olaj
- 10 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A húsokat kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a lisztben megforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsokat hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Áttesszük őket egy másik edénybe, melynek az alját kb. fél dl olajjal kikenünk.
A zöldségeket felszeleteljük, a paprikákat kicsit nagyobbra, a hagymát kis karikákra, majd az egészet ráöntjük a hússzeletekre. Kb. fél deci vizet öntsünk rá, fedjük le, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Közben figyeljük, ha elfő a folyadék, pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult, egy kiskanál piros őrölt paprikát adunk hozzá. Ha nem elég sűrű a szaftja, egy kanál liszttel besűrítjük.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »