Zöldséges tarja rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli tarja
- 1 zöld paprika
- 1 piros paprika
- 2 paradicsom vagy paradicsompüré
- 2 újhagyma
- 1 dl olaj
- 10 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A húsokat kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a lisztben megforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsokat hirtelen mindkét oldalán megsütjük. Áttesszük őket egy másik edénybe, melynek az alját kb. fél dl olajjal kikenünk.
A zöldségeket felszeleteljük, a paprikákat kicsit nagyobbra, a hagymát kis karikákra, majd az egészet ráöntjük a hússzeletekre. Kb. fél deci vizet öntsünk rá, fedjük le, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Közben figyeljük, ha elfő a folyadék, pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult, egy kiskanál piros őrölt paprikát adunk hozzá. Ha nem elég sűrű a szaftja, egy kanál liszttel besűrítjük.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »