Őszibarackos hús recept

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj (lehet csirkemellből is, de nem lesz annyira jó)
- 1 doboz hámozott őszibarack befőtt
- 2 kis doboz paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- cukor
- só
- bors
- kakukkfű
- citromlé
- ecet
- kb 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk. Közben a paradicsompürét összekeverjük sóval, borssal, kakukkfűvel, kicsi citromlével, ecettel, cukorral. Állni hagyjuk addig, amíg a húsokat mindkét oldalukon átsütjük. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és a visszamaradt olajban megpirítjuk, majd ráöntjük a fűszeres paradicsompürét, és jól összefőzzük. A hússzeleteket egy tűzálló tálba tesszük ráöntjük a paradicsos szószt, és kb 20 percig sütjük, majd rátesszük a barackot, és még 15-20 percre visszarakjuk a sütőbe. Nyári zöldkörettel vagy rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Nagyon finom, laktató, kiadós és mutatós étel! Én a paradicsompürét hígítani szoktam egy kis vízzel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »