Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós sertésragu tarhonyával recept

Zöldborsós sertésragu tarhonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 teáskanál só
    • ízlés szerint bors
    • 20 dkg borsó mirelit vagy friss
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 csokor zöldpetrezselyemzöld
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 50 dkg sörétes tarhonya

    Elkészítése:

    A tarhonyát először olajon megpirítom, majd kétujjnyi hideg vízzel felöntöm, sózom, majd lefedem takarék lángon készre főzöm.

    A húst jól leöblítem, majd apró darabokra vágom. A hagymát felkockázom, olajon megpárolom, majd a fűszerpaprikával színt adok neki végül sózom, borsozom. Kevés vízzel felöntöm, hozzáadom a húst, jól elkeverem. Felaprítom a paprikát és paradicsomot is hozzáadom.

    Amikor félig megpuhult a hús, petrezselymzöldet vágok bele és a borsót beleöntöm. Még 10-15 percig főzöm, majd a keményítőt elkeverem 1-2 ek vízzel és a végén adom hozzá. A kész tarhonyával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá