Zöldborsós sertésragu tarhonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldborsós sertésragu tarhonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 teáskanál só
  • ízlés szerint bors
  • 20 dkg borsó mirelit vagy friss
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csokor zöldpetrezselyemzöld
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 50 dkg sörétes tarhonya

Elkészítése:

A tarhonyát először olajon megpirítom, majd kétujjnyi hideg vízzel felöntöm, sózom, majd lefedem takarék lángon készre főzöm.

A húst jól leöblítem, majd apró darabokra vágom. A hagymát felkockázom, olajon megpárolom, majd a fűszerpaprikával színt adok neki végül sózom, borsozom. Kevés vízzel felöntöm, hozzáadom a húst, jól elkeverem. Felaprítom a paprikát és paradicsomot is hozzáadom.

Amikor félig megpuhult a hús, petrezselymzöldet vágok bele és a borsót beleöntöm. Még 10-15 percig főzöm, majd a keményítőt elkeverem 1-2 ek vízzel és a végén adom hozzá. A kész tarhonyával tálalom.