Zöldborsós sertésragu tarhonyával recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 20 dkg borsó mirelit vagy friss
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csokor zöldpetrezselyemzöld
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 50 dkg sörétes tarhonya
Elkészítése:
A tarhonyát először olajon megpirítom, majd kétujjnyi hideg vízzel felöntöm, sózom, majd lefedem takarék lángon készre főzöm.
A húst jól leöblítem, majd apró darabokra vágom. A hagymát felkockázom, olajon megpárolom, majd a fűszerpaprikával színt adok neki végül sózom, borsozom. Kevés vízzel felöntöm, hozzáadom a húst, jól elkeverem. Felaprítom a paprikát és paradicsomot is hozzáadom.
Amikor félig megpuhult a hús, petrezselymzöldet vágok bele és a borsót beleöntöm. Még 10-15 percig főzöm, majd a keményítőt elkeverem 1-2 ek vízzel és a végén adom hozzá. A kész tarhonyával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

