Zöldbors szószban párolt sertésérmék recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertés comb
- 10 dkg margarin
- 2 ek mustár
- 1 ek zöldbors
- 2 dl fehér bor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csomag penne tészta
Elkészítése:
A sertés combról levágom a zsír és cafatokat, majd vékony szeletekre vágom. Egy mélyebb serpenyőbe beleteszem a margarint, majd hirtelen kisütöm benne a húst. A húst kiszedem a serpenyőből, majd két kanál között összetöröm a zöldborsot. A margarinra dobom, picit felforrósítom, majd hozzáadom a mustárt és elkeverem. Ezután hozzáöntöm a fehérbort és a vizet. Visszateszem bele a húst és fedő alatt addig párolom amíg meg nem puhul. A legvégén hozzáöntöm a főzőtejszínt és összeforralom még ezzel is. Penne tésztát főzök és azzal tálalom.
Sztori: Imádjuk a bélszínt zöldbors mártással! Spórolni szerettem volna egy kicsit és megállja a helyét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »