Zöldbors szószban párolt sertésérmék

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés comb
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek mustár
  • 1 ek zöldbors
  • 2 dl fehér bor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csomag penne tészta

Elkészítése:
A sertés combról levágom a zsír és cafatokat, majd vékony szeletekre vágom. Egy mélyebb serpenyőbe beleteszem a margarint, majd hirtelen kisütöm benne a húst. A húst kiszedem a serpenyőből, majd két kanál között összetöröm a zöldborsot. A margarinra dobom, picit felforrósítom, majd hozzáadom a mustárt és elkeverem. Ezután hozzáöntöm a fehérbort és a vizet. Visszateszem bele a húst és fedő alatt addig párolom amíg meg nem puhul. A legvégén hozzáöntöm a főzőtejszínt és összeforralom még ezzel is. Penne tésztát főzök és azzal tálalom.

Sztori: Imádjuk a bélszínt zöldbors mártással! Spórolni szerettem volna egy kicsit és megállja a helyét.