Zöldbabos-tejfölös sertéspörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 50 dkg zöldbab
- 2 db konzerv gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- só,bors
- őrölt majoránna
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra a húst pörkölt méretű kockára vágjuk fel. A hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst is.
Felöntjük vízzel és befűszerezzük és a fokhagymát beleaprítjuk, majd a gombát is belekeverjük.
Amikor a hús már közepesen megpuhul,hozzáöntjük a zöldbabot is és tovább főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »