Znaimi ecetes borda recept

Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott sertésborda
- 2 evőkanál olaj
- liszt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- karikákra vágott ecetes uborka
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítés:
A kivert, megsózott hússzeleteket lisztbe mártjuk, és az olajban kisütjük. A húst kivesszük és félretesszük, a zsírjában a karikákra vágott hagymát meg a zöldségeket megpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, a fűszereket belerakjuk, a húst visszatesszük, és megpároljuk. Végül a húst tűzálló tálra rakjuk, és melegen tartjuk. A mártását a lisztes tejföllel besűrítjük, áttörjük, és néhány, karikákra vágott ecetes uborkát is rakunk bele. Felforralva a húsra öntjük, és makarónival tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »