Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros sült csülök római tálban recept

Vörösboros sült csülök római tálban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kicsontozott csülök
    • 4-5 babérlevél
    • 10 szem fekete bors
    • 4 gerezd fokhagyma
    • sertéssült fűszerkeverék
    • 2,5 dl vörösbor

    Elkészítése:

    A csülköt jól megmostam, majd a bőre nagyját eltávolítottam. Hideg vízben a babérlevél, fokhagyma és bors kíséretében 1 órán keresztül előfőztem.

    A római tálat előtte levő éjszaka már vízben áztattam. A csülköket jól befűszerezem, majd a római tálba helyeztem. Kevés mangalica zsírt tettem még alá és 4-5 fokhagyma gerezdet, ezután öntöttem hozzá a vörösbort.

    A sütőt 180 fokon előmelegítem és a húst további egy órán keresztül sütöttem. Az utolsó 10 percben fedő nélkül, hogy a teteje megpiruljon. Egyben sült burgonyával tálaltam, mellé pedig görög saláta készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá