Vörösboros sült csülök római tálban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 kicsontozott csülök
  • 4-5 babérlevél
  • 10 szem fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • sertéssült fűszerkeverék
  • 2,5 dl vörösbor

Elkészítése:

A csülköt jól megmostam, majd a bőre nagyját eltávolítottam. Hideg vízben a babérlevél, fokhagyma és bors kíséretében 1 órán keresztül előfőztem.

A római tálat előtte levő éjszaka már vízben áztattam. A csülköket jól befűszerezem, majd a római tálba helyeztem. Kevés mangalica zsírt tettem még alá és 4-5 fokhagyma gerezdet, ezután öntöttem hozzá a vörösbort.

A sütőt 180 fokon előmelegítem és a húst további egy órán keresztül sütöttem. Az utolsó 10 percben fedő nélkül, hogy a teteje megpiruljon. Egyben sült burgonyával tálaltam, mellé pedig görög saláta készült.