Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros sertésmáj recept

Vörösboros sertésmáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g sertésmáj
    • 3 darab vöröshagyma (nagy)
    • 1 dl vörösbor
    • olaj
    • majoránna
    • őrölt bors
    • fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. A májat csíkokra vágjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk. Ha a hagyma már üveges, rátesszük a májat. Fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon. Meghintjük 1 csapott evőkanál pirospaprikával. Összeforgatjuk, és felöntjük vörösborral. Ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal, majoránnával.

    Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kicsit újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha nem lesz. Tálalás előtt sózzuk meg.

    Tipp:

    Kicsit nehezebb étel, de néha ilyet is megkíván az ember.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá