Vörösboros sertésmáj recept
Hozzávalók:
- 600 g sertésmáj
- 3 darab vöröshagyma (nagy)
- 1 dl vörösbor
- olaj
- majoránna
- őrölt bors
- fűszerpaprika
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. A májat csíkokra vágjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk. Ha a hagyma már üveges, rátesszük a májat. Fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon. Meghintjük 1 csapott evőkanál pirospaprikával. Összeforgatjuk, és felöntjük vörösborral. Ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal, majoránnával.
Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kicsit újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha nem lesz. Tálalás előtt sózzuk meg.
Tipp:
Kicsit nehezebb étel, de néha ilyet is megkíván az ember.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

