Vörösboros sertésmáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vörösboros sertésmáj

Hozzávalók:

  • 600 g sertésmáj
  • 3 darab vöröshagyma (nagy)
  • 1 dl vörösbor
  • olaj
  • majoránna
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. A májat csíkokra vágjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk. Ha a hagyma már üveges, rátesszük a májat. Fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon. Meghintjük 1 csapott evőkanál pirospaprikával. Összeforgatjuk, és felöntjük vörösborral. Ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal, majoránnával.

Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kicsit újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha nem lesz. Tálalás előtt sózzuk meg.

Tipp:

Kicsit nehezebb étel, de néha ilyet is megkíván az ember.