Vasi pecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- ízlés szerint só
- 3 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
- 0,5 dl étolaj
Elkészítése:
A húst enyhén kiklopfolom és besózom.
Az áttört fokhagymát elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben.
A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.
A sütéshez egy serpenyőben felforrósítom az olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst.
Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is.
Petrezselymes krumplival, vagy fűszeres főtt-sült krumplival tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »







