Tűzdelt karaj gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,3 kg csont nélküli rövidkaraj (egyben)
- 6 szelet füstölt sajt
- 6 szelet trappista sajt
- 12 szelet kolozsvári szalonna
- 24 szelet füstölt kolbász
- 6 szelet pirosodó tv paprika
- 12 szelet paradicsom
Pác:
- 5 ek étolaj
- 1 ek mustár
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csomag magyaros fűszerkeverék
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése:
A pácoláshoz az anyagokat jól összekeverjük, és az előzőleg 12 részre, 3/4-ig beszeletelt (az alja maradjon egyben) karajt kívül-belül bedörzsöljük vele. Folpackba, vagy nejlontasakba légmentesen lezárva minimum 12 órára betesszük a hűtőbe! Ez azért fontos, mert a mustár átpuhítja a hús rostjait, így sokkal hamarabb megpuhul a sütéskor, és ezáltal egy időben sül meg a kolbásszal, szalonnával!
Másnap szeletenként elosztva beletöltjük a karajba a hozzávalókat. Nekem maradt belőle bőven, és adott volt 3 csirkecomb, aminek a bőre alá betöltöttem az előkészületekből megmaradt szalonnából, kolbászból, sajtból, paprikából, paradicsomból.
Mivel elég bőven ereszt levet a hús és a hozzávalók, így natúr tesszük tepsibe, vagy sütőtálba, lefedjük légmentesen, és 190 fokon kb. másfél órát “pároljuk”. Ezalatt annyi levet ereszt, hogy szinte fő, ezért nyugodtan le lehet önteni róla, ha nagyon lédús!
Levesszük a sütőtál tetejét, vagy az alufóliát, és még 15-20 percet pirítjuk a töltött húsokat!
Miután elkészült, kivesszük a sütőből, és pihentetjük 15 percet, azután éles késsel gyönyörűen szeletelhető!
Krumplipürével és házi kovászos uborkával tálaltam! Nagyon finom, és rendkívül laktató!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »