Toroskáposzta recept

Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertéscomb
- 2 kk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- 2 ek házi darált paprika
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A savanyú káposztát jól átmossuk, eltávolítjuk belőle a szemes borsot, babérlevelet.
Annyi vízben, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
Ha kicsit hűlt, jól kicsavarjuk.
Egy nagy tepsibe kb. 1 dl olajat öntünk és rászórjuk a kicsavart káposztát.
Jól összekeverjük, és előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Ez alatt párszor érdemes átkeverni, nehogy megégjen.
Közben a combot nem túl apró kockára vágjuk és annyi vízben, hogy félig ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
Ha már puha, akkor ráreszelünk egy nagy fej vöröshagymát.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, darált paprikával, zúzott fokhagymával és öntünk rá kb. 1 dl olajat.
Kicsit lepirítjuk.
Ha már szép pirult a hús és a káposzta is puha, akkor összekeverjük a két részt és megszórjuk őrölt pirospaprikával, jól összeforgatjuk és átforrósítjuk. Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük sóval, borssal.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Amikor itt a hideg, biztos, hogy készítek toros káposztát. Sajnos ez olyan étel, hogy nem lehet kis adagot készíteni, de szerencsére jól fagyasztható. A tematikát Anyukámtól tanultam és jó borsosan szeretjük. Ez olyan finomság, amit sokan másképpen csinálnak, de azt hiszem egy a fontos, a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »