Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött szűzpecsenye recept

Töltött szűzpecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg szűzpecsenye
    • 2 zsemle
    • vágott petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szál főtt sárgarépa

    Elkészítése:

    A szűzpecsenyét hosszában ketté hasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen.

    A tölteléket elkészítjük. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyemzöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vörös hagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd 2 nyers tojást adunk hozzá.

    A maradék tojásokat keményre főzzük, majd egyet felaprítunk. A répát is feldaraboljuk és a tojással együtt a töltelékhez adjuk..

    A szűzpecsenyét kívül és belül is enyhén sózzuk, borsozzuk. Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket és ráhelyezzük a keményre főtt tojásokat. Összehajtjuk,majd fóliába csomagoljuk.

    Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük. Fóliával a tepsit lezárjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.

    A sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá