Töltött szűzpecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 2 zsemle
- vágott petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 szál főtt sárgarépa
Elkészítése:
A szűzpecsenyét hosszában ketté hasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen.
A tölteléket elkészítjük. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyemzöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vörös hagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd 2 nyers tojást adunk hozzá.
A maradék tojásokat keményre főzzük, majd egyet felaprítunk. A répát is feldaraboljuk és a tojással együtt a töltelékhez adjuk..
A szűzpecsenyét kívül és belül is enyhén sózzuk, borsozzuk. Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket és ráhelyezzük a keményre főtt tojásokat. Összehajtjuk,majd fóliába csomagoljuk.
Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük. Fóliával a tepsit lezárjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.
A sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


