Töltött szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Töltött szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 2 zsemle
  • vágott petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 tojás
  • 1 szál főtt sárgarépa

Elkészítése:

A szűzpecsenyét hosszában ketté hasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen.

A tölteléket elkészítjük. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyemzöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vörös hagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd 2 nyers tojást adunk hozzá.

A maradék tojásokat keményre főzzük, majd egyet felaprítunk. A répát is feldaraboljuk és a tojással együtt a töltelékhez adjuk..

A szűzpecsenyét kívül és belül is enyhén sózzuk, borsozzuk. Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket és ráhelyezzük a keményre főtt tojásokat. Összehajtjuk,majd fóliába csomagoljuk.

Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük. Fóliával a tepsit lezárjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.

A sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!