Töltött padlizsán recept

Hozzávalók:
- 2 db nagyobb padlizsán
- 25 dkg darált sertéshús
- 4 db közepes paradicsom
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- 2 evőkanál étolaj
- 8 szelet toast kenyér
Elkészítése:
A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (körülbelül fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
A paradicsomokat meghámozzuk (forró vízbe mártjuk egy pillanatra), és azt is pépesítjük.
A hagymákat felkockázzuk.
A padlizsán héját olajban átsütjük, félretesszük.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, fűszerezzük, és azt is lepirítjuk. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk a padlizsán húsát, a paradicsomot és a fokhagymát.
Pár perc múlva lezárjuk, megtöltjük a raguval a padlizsánokat, tepsibe rakjuk és forró sütőben (180 °C, hőlégkeverés) szép pirosra sütjük.
Pirítóssal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »