Töltött padlizsán recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb padlizsán
- 25 dkg darált sertéshús
- 4 db közepes paradicsom
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- 2 evőkanál étolaj
- 8 szelet toast kenyér
Elkészítése:
A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (körülbelül fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
A paradicsomokat meghámozzuk (forró vízbe mártjuk egy pillanatra), és azt is pépesítjük.
A hagymákat felkockázzuk.
A padlizsán héját olajban átsütjük, félretesszük.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, fűszerezzük, és azt is lepirítjuk. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk a padlizsán húsát, a paradicsomot és a fokhagymát.
Pár perc múlva lezárjuk, megtöltjük a raguval a padlizsánokat, tepsibe rakjuk és forró sütőben (180 °C, hőlégkeverés) szép pirosra sütjük.
Pirítóssal kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.