Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött padlizsán recept

Töltött padlizsán
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db nagyobb padlizsán
    • 25 dkg darált sertéshús
    • 4 db közepes paradicsom
    • 1 fej közepes vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • ételízesítő ízlés szerint
    • oregánó ízlés szerint
    • bazsalikom ízlés szerint
    • kakukkfű ízlés szerint
    • 2 evőkanál étolaj
    • 8 szelet toast kenyér

    Elkészítése:

    A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (körülbelül fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.

    A paradicsomokat meghámozzuk (forró vízbe mártjuk egy pillanatra), és azt is pépesítjük.

    A hagymákat felkockázzuk.

    A padlizsán héját olajban átsütjük, félretesszük.

    A hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, fűszerezzük, és azt is lepirítjuk. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk a padlizsán húsát, a paradicsomot és a fokhagymát.

    Pár perc múlva lezárjuk, megtöltjük a raguval a padlizsánokat, tepsibe rakjuk és forró sütőben (180 °C, hőlégkeverés) szép pirosra sütjük.

    Pirítóssal kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá