Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (körülbelül fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
A paradicsomokat meghámozzuk (forró vízbe mártjuk egy pillanatra), és azt is pépesítjük.
A hagymákat felkockázzuk.
A padlizsán héját olajban átsütjük, félretesszük.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, fűszerezzük, és azt is lepirítjuk. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk a padlizsán húsát, a paradicsomot és a fokhagymát.
Pár perc múlva lezárjuk, megtöltjük a raguval a padlizsánokat, tepsibe rakjuk és forró sütőben (180 °C, hőlégkeverés) szép pirosra sütjük.
Pirítóssal kínáljuk.