Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karaj recept

Töltött karaj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6db karajszeletek
    • 6db keményre főzött  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 közepes fej hagyma
    • 10-15 dkg füstölt szalonna
    • 2 teáskanál őrölt piros paprika
    • teáskanálnyi bazsalikom, só, bors, petrezselyemzöld
    • 1 fej zúzott fokhagyma

    Elkészítése:
    A füstölt szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. Megfonnyasztom a hagymát, arra kis csípős paprikát vágok, kockázott, hámozott paradicsomot dobok rá, 2 teáskanál pirospaprika, ezekkel kis pörköltalapot készítek tulajdonképpen. Felöntöm vízzel, sózom, bele a finomra vágott petrezselyem, teáskanál bazsalikom, fokhagyma. A kiklopfolt karajt sózom, borsozom, abba tekerem a kemény tojást, majd az egészet cérnával összekötöm. Ezt beleteszem a pörkölt lébe, kiegészítem annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat, jól összefőzöm. Ez kb. 1 óra, hiszen a hús laza és a lé ellepi. Ha megfőtt, kiszedem a húst, kicsit hűl, leszedem a cérnát is. Addig a pörköltalap még rottyanhat egyet, hogy sűrűbb legyen. Én pirított, főtt tarhonyával tálaltam, s meghúztam tejföllel. Közben a kézi tarhonyát megpirítom kis zsíron, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, s lassan puhára főzöm. Mikrohullámú sütőben is el lehet készíteni, fedett jénai tálban. Idénysalátával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá