Töltött karaj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6db karajszeletek
  • 6db keményre főzött tojás
  • 1-2 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 10-15 dkg füstölt szalonna
  • 2 teáskanál őrölt piros paprika
  • teáskanálnyi bazsalikom, só, bors, petrezselyemzöld
  • 1 fej zúzott fokhagyma

Elkészítése:
A füstölt szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. Megfonnyasztom a hagymát, arra kis csípős paprikát vágok, kockázott, hámozott paradicsomot dobok rá, 2 teáskanál pirospaprika, ezekkel kis pörköltalapot készítek tulajdonképpen. Felöntöm vízzel, sózom, bele a finomra vágott petrezselyem, teáskanál bazsalikom, fokhagyma. A kiklopfolt karajt sózom, borsozom, abba tekerem a kemény tojást, majd az egészet cérnával összekötöm. Ezt beleteszem a pörkölt lébe, kiegészítem annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat, jól összefőzöm. Ez kb. 1 óra, hiszen a hús laza és a lé ellepi. Ha megfőtt, kiszedem a húst, kicsit hűl, leszedem a cérnát is. Addig a pörköltalap még rottyanhat egyet, hogy sűrűbb legyen. Én pirított, főtt tarhonyával tálaltam, s meghúztam tejföllel. Közben a kézi tarhonyát megpirítom kis zsíron, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, s lassan puhára főzöm. Mikrohullámú sütőben is el lehet készíteni, fedett jénai tálban. Idénysalátával tálalom.