Töltött káposzta édes káposztából recept
Hozzávalók:
Húshoz:
- 50 dkg húsos császárszalonna lebőrözve
- 1 kisebb darab füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - árpagyöngy
- fűszerpaprika
- só
- bors
- őrölt köménymag
Továbbá:
- 1 kisebb fej édes káposzta
- 1 kg apró savanyú káposzta
- babérlevél
- zsír
Elkészítése:
A káposztát egészben egy fazékba tesszük. Forró vízzel leöntjük és felforraljuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről és lefedjük 1-2 órára. Így jól formázható lesz, nem fog elszakadni töltéskor.
Az árpagyöngyöt sós vízben roppanósra előfőzzük.
A töltelékhez ledaráljuk a húsokat, hozzákeverjük az árpagyöngyöt, 1 gerezd zúzott fokhagymát és a fűszereket. Alaposan összegyúrjuk.
A káposztát kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és leveleire szétbontjuk. A vastag torzsáját kivágjuk.
A húsmasszából gombócokat gyúrunk, rátesszük 1-1 levélre és feltekerjük. A 2 végét behajtjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
Egy lábasban üvegesre pároljuk a 2 fej apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az 1 gerezd zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Gyorsan elkeverjük és azonnal lehúzzuk a tűzről. Rásorakoztatunk 1 réteg apró savanyú káposztát, majd a töltött káposztaleveleket. Erre ismét apró savanyú káposztát teszünk, dobjunk bele babérlevelet is, majd jöhetnek újra a töltött levelek. Addig folytassuk a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
A tetejét apró savanyú káposztával fedjük be. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a töltelék meg nem fő.
Friss kenyérrel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

