Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta édes káposztából recept

Töltött káposzta édes káposztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Húshoz:

    • 50 dkg húsos császárszalonna lebőrözve
    • 1 kisebb darab füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • árpagyöngy
    • fűszerpaprika
    • bors
    • őrölt köménymag

    Továbbá:

    • 1 kisebb fej édes káposzta
    • 1 kg apró savanyú káposzta
    • babérlevél
    • zsír

    Elkészítése:

    A káposztát egészben egy fazékba tesszük. Forró vízzel leöntjük és felforraljuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről és lefedjük 1-2 órára. Így jól formázható lesz, nem fog elszakadni töltéskor.

    Az árpagyöngyöt sós vízben roppanósra előfőzzük.

    A töltelékhez ledaráljuk a húsokat, hozzákeverjük az árpagyöngyöt, 1 gerezd zúzott fokhagymát és a fűszereket. Alaposan összegyúrjuk.

    A káposztát kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és leveleire szétbontjuk. A vastag torzsáját kivágjuk.

    A húsmasszából gombócokat gyúrunk, rátesszük 1-1 levélre és feltekerjük. A 2 végét behajtjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki.

    Egy lábasban üvegesre pároljuk a 2 fej apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az 1 gerezd zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Gyorsan elkeverjük és azonnal lehúzzuk a tűzről. Rásorakoztatunk 1 réteg apró savanyú káposztát, majd a töltött káposztaleveleket. Erre ismét apró savanyú káposztát teszünk, dobjunk bele babérlevelet is, majd jöhetnek újra a töltött levelek. Addig folytassuk a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.

    A tetejét apró savanyú káposztával fedjük be. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a töltelék meg nem fő.

    Friss kenyérrel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá