Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsebes karaj recept

Zsebes karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csont nélküli karaj egyben
    • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
    • 1 húsleves kocka
    • 20 dkg trappista sajt
    • 1 szál kolbász
    • 1 vöröshagyma
    • 1 piros kaliforniai paprika

    Pác:

    • olaj
    • magyaros sültek fűszerkeverék
    • vegeta
    • őrölt bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:
    A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

    Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba/ cserépedénybe.

    A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük.

    A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá