Kolbásszal töltött malackaraj recept

Hozzávalók 6 személyre:
- 1-1,5 kg bőrös malackaraj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szál paraszt kolbász
- só
- őrölt fekete bors
- grill fűszer
- őrölt kömény
- 1 ü sör
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 ek sertés zsír
Elkészítése:
A karajt egy keskeny pengéjű de hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk. A kolbászt betöltjük a húsba. A karajon a bőrt bevagdossuk,/a bevágásokba tehetünk szalonna csíkokat/ a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb 1-1,5 órát sütjük, majd fólia nélkül még 30-40 percet,közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »