Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb dagadó, felszúrva vásárolva

    Töltelék:

    • 4 db zsemle
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 db fokhagyma
    • 1 cs petrezselyemzöld
    • olaj
    • só, bos, majoránna
    • kb 2 dl tej

    Elkészítése:
    A húst jól átmossuk, besózzuk és borsozzuk. Állni hagyjuk.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet megmelegítjük, a zsemlét egyenként beletesszük és kinyomkodjuk. Tálba tesszük.
    Olajat forrósítunk, megdinszteljük benne a kockára vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet.
    A zsemlére öntjük, majd a fokhagymát ráreszeljük, ízesítjük a sóval, borssal, majorannával, beleütjük a tojást és összegyúrjuk.

    A húst megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összefogjuk a végét, majd egy sütőedénybe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, kicsi vizet öntünk alá és lefedve sütőbe helyezzük. 200 fokos sütőben másfél-két órán át sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, levesszük az edény tetejét és pirítjuk.

    Kicsit kihűtjük, majd szeletelve tálaljuk. Bármilyen kedvünk szerinti köret illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá