Töltött dagadó recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb dagadó, felszúrva vásárolva
Töltelék:
- 4 db zsemle
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- olaj
- só, bos, majoránna
- kb 2 dl tej
Elkészítése:
A húst jól átmossuk, besózzuk és borsozzuk. Állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet megmelegítjük, a zsemlét egyenként beletesszük és kinyomkodjuk. Tálba tesszük.
Olajat forrósítunk, megdinszteljük benne a kockára vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A zsemlére öntjük, majd a fokhagymát ráreszeljük, ízesítjük a sóval, borssal, majorannával, beleütjük a tojást és összegyúrjuk.
A húst megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összefogjuk a végét, majd egy sütőedénybe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, kicsi vizet öntünk alá és lefedve sütőbe helyezzük. 200 fokos sütőben másfél-két órán át sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, levesszük az edény tetejét és pirítjuk.
Kicsit kihűtjük, majd szeletelve tálaljuk. Bármilyen kedvünk szerinti köret illik hozzá.