Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 kisebb dagadó, felszúrva vásárolva

Töltelék:

  • 4 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • olaj
  • só, bos, majoránna
  • kb 2 dl tej

Elkészítése:
A húst jól átmossuk, besózzuk és borsozzuk. Állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet megmelegítjük, a zsemlét egyenként beletesszük és kinyomkodjuk. Tálba tesszük.
Olajat forrósítunk, megdinszteljük benne a kockára vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A zsemlére öntjük, majd a fokhagymát ráreszeljük, ízesítjük a sóval, borssal, majorannával, beleütjük a tojást és összegyúrjuk.

A húst megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összefogjuk a végét, majd egy sütőedénybe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, kicsi vizet öntünk alá és lefedve sütőbe helyezzük. 200 fokos sütőben másfél-két órán át sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, levesszük az edény tetejét és pirítjuk.

Kicsit kihűtjük, majd szeletelve tálaljuk. Bármilyen kedvünk szerinti köret illik hozzá.