Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
A húst jól átmossuk, besózzuk és borsozzuk. Állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet megmelegítjük, a zsemlét egyenként beletesszük és kinyomkodjuk. Tálba tesszük.
Olajat forrósítunk, megdinszteljük benne a kockára vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A zsemlére öntjük, majd a fokhagymát ráreszeljük, ízesítjük a sóval, borssal, majorannával, beleütjük a tojást és összegyúrjuk.
A húst megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összefogjuk a végét, majd egy sütőedénybe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, kicsi vizet öntünk alá és lefedve sütőbe helyezzük. 200 fokos sütőben másfél-két órán át sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, levesszük az edény tetejét és pirítjuk.
Kicsit kihűtjük, majd szeletelve tálaljuk. Bármilyen kedvünk szerinti köret illik hozzá.