Töltött dagadó recept
Hozzávalók:
- 1,3 kg sertésdagadó
- 60 dkg darált hús
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagymakrém
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - petrezselyemzöld
- majoránna
- 2 db zsemle
- ételízesítő
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A dagadót felszúrjuk középen, kívül-belül sózzuk és borsozzuk. A töltelék elkészítése: a darált húshoz hozzáadjuk a vízben megáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a fokhagymakrémet, sót, borsot, ételízesítőt, fűszerpaprikát, 2 nyers tojást, és 2 főtt, apróra vagdalt tojást, majoránnát, és végül a petrezselyem zöldet. Ezt összekeverjük és betöltjük a nyílásba, majd a végét fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. Tepsibe tesszük, zsírral megkenjük, kevés vizet öntünk alá, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

