Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,3 kg sertésdagadó
  • 60 dkg darált hús
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymakrém
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • majoránna
  • 2 db zsemle
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika

Elkészítése:
A dagadót felszúrjuk középen, kívül-belül sózzuk és borsozzuk. A töltelék elkészítése: a darált húshoz hozzáadjuk a vízben megáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a fokhagymakrémet, sót, borsot, ételízesítőt, fűszerpaprikát, 2 nyers tojást, és 2 főtt, apróra vagdalt tojást, majoránnát, és végül a petrezselyem zöldet. Ezt összekeverjük és betöltjük a nyílásba, majd a végét fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. Tepsibe tesszük, zsírral megkenjük, kevés vizet öntünk alá, és készre sütjük.